Pruiken Mijn Passie

De liefde voor het ambacht van pruiken maken is iets wat je moeilijk aan anderen kunt uitleggen. Het is het samenspel van kleur, vorm en de enthousiaste reacties van klanten die mij elke keer weer inspireren. De blijdschap bij het terugkrijgen van een niet van echt te onderscheiden haardracht is onbeschrijflijk. De stralende ogen van klanten en hun partners.

Pruiken maken is vergelijkbaar met vioolbouwen. Als je éénmaal het virus te pakken hebt, laat het je niet meer los. Als een ridder die op zoek is naar de heilige graal. Als een pionier die de mount everest beklimt. Als een uitvinder die in de garage zijn tests uitvoert, zo is een pruikenbouwer bezig, elke dag, met het verbeteren, verfraaien en vernieuwen van zijn pruikencollectie.

En met trots vervult ben je dan in de winkel aanwezig als je weer een nieuw topstuk aan je collectie kunt toevoegen. Prachtige pruiken, stuk voor stuk. Van goedkoop to prijzig. Van nep haar tot echt haar. Voor elk wat wils. En zo mogelijk in elke kleur en elke vorm.

De liefde voor het pruikenvak is tegenwoordig zeldzaam. En vraag en aanbod zullen daar allebei aan bijdragen, helaas. Maar toch wil ik een lans breken, hier in deze korte blogpost, voor passie in het pruikenvak.

Geniet van het maken van een pruik, stel je ten dienste als pruikenmaker aan het vak. Laat zien dat je liefde hebt voor haar en dat je elk detail recht doet. Dat is iets waar we bij afrosalon in Brussel en in Maastricht elke dag weer vol voor gaan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s