Hoe Koop Ik Een Pruik, Haarstuk Of Haarprothese?

Als je een pruik, haarstuk of haarprothese wil gaan kopen vanwege haaruitval of kaalheid, dan kun je daarvoor eventueel een vergoeding van je zorgverzekering krijgen. Hier vind je een eerste indicatie van de mogelijke vergoedingen.

De tweede vraag is hoe kies je een pruik. Daarbij speelt een rol of je de pruik kunt verven en föhnen. En ook of je er mee kunt slapen. Tenslotte wil je weten of en hoe je de pruik kunt wassen?

Met de synthetische pruik kun je niet slapen, je kunt die pruik ook niet verven. De synthetische pruik kun je niet föhnen. Je kunt de synthetische pruik wel wassen met KOUD water en een shampoo die zorgt dat deze niet uitdroogt (Een shampoo die je bij ons kunt kopen).

De pruiken van echt haar kunnen wel geverfd worden. Ook kun je deze föhnen, tangen en wassen zoals je normaal haar wast (met lauw water dus, niet heet). Zorg wel dat je het haar netjes uitkamt voor het wassen. Met een handdoek voorzichtig afdrogen, niet wrijven (in de richting van haar afdrogen, met het haar mee, niet door elkaar wrijven). Je mag het haar ook met een droogkap of föhn afdrogen. Wel moet je regelmatig serum of leave-in conditioner op de pruik smeren omdat het haar niet de natuurlijk voedingsstoffen krijgt (ook deze producten kun je bij ons kopen).

Met een pruik van echt haar kun je ook slapen. De pruik kannamelijk, wanneer je geen eigen haar meer hebt, met speciale lace-wig lijm op je hoofd bevestigd worden. Je kunt er dan dus ook mee slapen. Wanneer je nog wel eigen haar hebt, kan de pruik aan je eigen haar vastgeclipt of vastgenaaid worden. Ook daarvoor kun je Afrosalon terecht.

Als u eventueel de pruik wil laten aanpassen, bijknippen, verlengen of in een andere kleur laten verven, kan dat bij ons aan de Grote Gracht 14 in Maastricht. In een eerdere blogpost heb ik uitgelegd hoe je vanaf station Maastricht bij ons aan de Grote Gracht 14 komt per bus of lopend (in het Engels).

Als je nog meer vragen hebt, stel ze gerust. Ook ben je van harte welkom in de winkel om ons uitgebreide assortiment te bekijken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s