Schaatsen Met André Rieu Op het Vrijthof

Magisch Maastricht borduurt prachtig voort op de straatverlichting die Minckeleers, de man van het vlammetje op de markt, halverwege de 19de eeuw in Maastricht introduceerde:

“Minckeleers was de ontdekker van het lichtgas en uitvinder van de gasverlichting. Hij ontdekte dat door steenkool te verhitten zonder aanwezigheid van zuurstof er een gas ontsnapte dat lichter is dan lucht. Dit gas bleek ook brandbaar en geschikt als lichtbron. In 1854 werd in Maastricht de eerste gasleiding aangelegd, bedoeld voor de straatverlichting.”

Maar niet alleen Limburgse helden uit het verleden spelen een rol tijdens Magisch Maastricht, ook André Rieu ontbreekt niet. Hij neemt zelfs een centrale plaats in op het Vrijthof. Voor diegenen die niet weten wie André Rieu is, hier een opfrisser:

“What is striking about Rieu is his odd mix of cultural rootedness and versatility”

Er wordt op dit moment de laatste hand gelegd aan het beeldhouwerk van ijs van André Rieu op het Vrijthof. En dan kunnen we straks allemaal de schaatsen ombinden onder het goedkeurend oog van de meester. Want de hele maand december kan er geschaatst worden op het Vrijthof.

Een wandeling door Magisch Maastricht, met behulp van dit plattegrondje leidt je langs alle mooie lichtcreaties. Als je  foto’s heb ,  post dan een link hieronder. Vooral ‘s avonds  is het prachtig.

Advertisements

One response to “Schaatsen Met André Rieu Op het Vrijthof

  1. Pingback: Worden Lady Gaga’s Extensions Een Hit? | Afrosalon | extensions, weave, dreads, haar, manicure en cosmetica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s