Luik: Uitgaanstips

Blogger Lisa in Luik stopt er mee, maar  ook oude blogs, die niet meer worden geupdate, blijven toch hun waarde houden. Haar uitgaanstips:

“apart ingerichte, alternatieve kroeg: Le pot au Lait, Rue Soeurs de Hasque 9. Optreden bands (van rock tot reggae, van hip hop tot jazz): Soundstation, rue pouplin 6. Er is hier ook een restaurant. Een hoop studentikoze kroegen vind je in ‘Le Carré’, een paar straatjes in het centrum waar je voor niet te veel geld prima een biertje kunt drinken. De website van Le Carré is knetterlelijk, maar klik op ‘naviplan’ en je ziet waar je moet zijn. Place du Marché. Hier zijn allemaal kroegen en restaurantjes. Vooral in de zomer erg leuk vanwege alle terrassen. Zin iets heel anders? Ga zingen (of luisteren) in café-chantant Les Olivettes. Beroemd! Klik hier en hier voor een sfeerreportage.”

Frank blogt nog door in Luik. Luik is in ieder geval een geliefde studentenstad, 3500 nieuwe studenten dit jaar.  Als je langs de rivier de Maas rijdt in zuidelijke richting dan grens Maastricht aan Luik. Een prachtig stil stukje  Luik, ben er laatst langs gereden.

Station Guillemin in Luik staat in ieder geval in de top tien van mooiste stations ter wereld, bericht het nederlandstalige waals weekblad. Helaas  het vertrek van de stoomlocomotief P1050876  vanaf Guillemins gemist.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s