Heerlen 2010 Cultura Nova

Zachte G tv heeft een video gemaakt over het -beta festival 11 juni waarin de “design for emptiness award” werd uitgereikt. Kennelijk is er leegstand niet alleen in de verlaten spookstad Herzogenrath,  maar ook in Heerlen.

Het Cultura Nova festival opende dan ook met het toepasselijke “Theater Titanick Insect

De komende drie dagen in ieder geval nog Cultura Nova in Heerlen. Parkstad Limburg bloeit! (hoe kom je erop?) schrijft:

“Cultura Nova bestaat 20 jaar: reden voor het Franse gezelschap Plasticiens Volants om naar Heerlen af te reizen en zowel het festival als de inwoners van Parkstad Limburg op 5 september 2010 te trakteren op een feestparade. Speciaal daarvoor hebben ze een selectie gemaakt uit collectie ballonfiguren. In optocht zullen ze de straten van Heerlen betoveren, daarin muzikaal en artistiek bijgestaan door de Koninklijke Harmonie Heerlen en Schutterij Broederschap St. Sebastianus uit Klimmen. Plasticiens Volants (picture courtesy of Lost Artwil daarmee een verbinding te leggen naar muziekgezelschappen, amateurtoneelspelers en andere gezelschappen uit Heerlen en uit Parkstad.”

Er wordt hiervoor zelfs  he, he “eben” zelfs reklame gemaakt over die grenze. Die “plasticiens volants” of  “noctibules” zijn spectaculair, bekijk hier wat ze in Annecy deden in 2007

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s