Black Swan: Wanneer In Maastricht?

Klik hier als je wilt weten hoe laat en wanneer.

Daren Aronofsky’s  film “black swan” krijgt deze week een enorme hoeveelheid aandacht in zowel traditionele als nieuwe media, oh my gore schrijft bijvoorbeeld:

“1 veteran ballerina (Portman) finds herself locked in a competitive situation with a rival dancer, with the stakes and twists increasing as the dancers approach a big performance. But it’s unclear whether the rival is a supernatural apparition or if the protagonist is simply having delusions.”

Vogue schrijft dat 40 danscostuums voor deze film gemaakt zijn door de zusters Kate en Laura Mulleavy van het  modehuis Rodarte in New York. (Hier zie je Pop magazine’s Editor-at-Large Shala Monroque fêting de opening van Rodarte’s “Paris shop” in januari.)  Deze film lijkt een echte kaskraker te gaan  worden. De trailer is al honderduizenden keren bekeken op youtube sinds 17 Augustus. De term “Black Swan” is inmiddels trending in google.
Of heeft dat vooral te maken met de nervositeit op de beurs? De wallstreet journal schrijft immers vandaag ook over de “black swan”, maar dan in de zin van een scherpe daling van de beurskoersen. De blackswan schijnt eigenlijk een australische vogel te zijn: de ” Cygnus Astratus”. Deze bijzondere, ik zou haast zeggen “vreemde vogels”, werden voor het eerst door Europeanen gesignaleerd in 1697, toen Willem de Vlamingh de “Swan River” opvoer in west Australië.

Een strak geregiseerde pr-campagne? Een aanstaande economische dip? (Laat die “black swan” in dat geval Maastricht maar even voorbijvliegen.) De aantrekkingskracht van het donkere, duistere, mysterieuze? Wie zal het zeggen. Waarschijnlijk een combinatie van factoren. In elk geval een mooie trailer. En hoeveel goede films komen er nu jaarlijks uit, zeg eens eerlijk? Hoe dit alles ook is, Sean O’Connell van Hollywoodnews spreekt inmiddels al van “Oscar potential”.

Advertisements

One response to “Black Swan: Wanneer In Maastricht?

  1. Pingback: Way of The White Swans In Maastricht | Afrosalon | extensions, weave, dreads, haar, manicure en cosmetica

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s